Apostilare/ Supralegalizare prin intermediul
Ministerului Afacerilor Externe pentru cetățeni străini
Bun venit pe pagina noastra dedicata serviciilor de reprezentare pentru obținerea diverselor documente cu supralegalizare sau apostilă!
Do you want to see the english version ?
Apostilarea si supralegalizarea documentelor, de catre Ministerul Afacerilor Externe, se poate realiza doar pentru documentele originale. Acestea pot fi predate personal sau pot fi trimise, in prealabil, la adresa urmatoare : Bulevardul Iulian Mihu, Nr. 115, Sector 1, Bucuresti, Romania. Pentru accesare procedurii contactati-ne la numarul de telefon din +0727.401.455.

Documentele care emană de la o autoritate străină (care nu a aderat la Convenţia de la Haga din 5 octombrie 1961) şi care urmează să producă efecte în România, vor trebui vizate succesiv de către:
• Ministerul de externe din ţara de origine a actului.
• Ambasada României acreditată în acel stat sau de ambasada străină acreditată în ţara noastră.
• Ministerul Afacerilor Externe al României, Departamentul consular, Biroul legalizari documente.
Documentele eliberate de o misiune diplomatică straină acreditată la Bucuresti, care urmeaza a fi folosite in faţa unei autorităţi din România pot fi legalizate de Ministerul Afacerilor Externe al României.
Apostilare/ Supralegalizare pentru cetățeni români
Oferim asistență juridică completă pentru procesul de apostilare și supralegalizare, inclusiv ridicarea documentelor ce urmeaza a fi traduse, apostilate/supralegalizate, de la distanță. Echipa noastră profesionistă se va ocupa de întregul proces, astfel încât tu să te poți concentra pe alte aspecte importante ale vieții tale.
Ce este apostilarea și supralegalizarea?
Apostilarea și supralegalizarea sunt două procese esențiale în recunoașterea internațională a documentelor oficiale emise într-o țară și utilizate în alta. Aceste proceduri sunt necesare atunci când dorești să utilizezi documente într-o țară străină, fie în scopuri personale, academice sau comerciale.
Apostila este o ștampilă sau un certificat eliberat de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în tara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenției. În esență, apostilarea confirmă autenticitatea semnăturii și calitatea persoanei sau organizației care a emis documentul respectiv.
Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.
Echipa noastra vă poate reprezenta în vederea obţinerii apostilei de la toate instituţiile competente în acest scop din România: Prefectură, Tribunal şi Camera Notarilor Publici.
Supralegalizarea, pe de altă parte, este procedura efectuată de către autoritățile competente din România, prin care se atestă, pentru statele care nu au calitatea de parte a Convenției de la Haga sau cu care România nu are tratate bilaterale pentru recunoașterea reciprocă a actelor, faptul că actul supus acestei proceduri este un act oficial, veridicitatea semnăturii, calitatea în care a acționat semnatarul actului și identitatea sigiliului sau a ștampilei de pe acest act.
Echipa noastra vă poate reprezenta în vederea obţinerii supralegalizarii de la toate instituţiile competente în acest scop din România: Ministerul Afacerilor Externe, Camera Notarilor Publici, Misiuni Diplomatice/Oficii Consulare.
Ce documente pot fi apostilate și supralegalizate?
Practic, majoritatea documentelor oficiale pot fi apostilate sau supralegalizate, în funcție de cerințele legale ale țării în care dorești să le utilizezi. Iată câteva exemple comune de documente care pot fi apostilate sau supralegalizate:
- certificate de naștere, căsătorie, divorț sau deces.
- diplome, certificate, transcrieri școlare, atestate profesionale etc.;
- certificate de cazier judiciar, fiscal, auto;
- procuri, sentințe judecătorești, declarații notariale etc.
- acte de înființare a firmei, certificate de înregistrare fiscală, contracte etc.
- certificate medicale, adeverințe, rapoarte etc.
- extrase bancare, certificate de proprietate, declarații fiscale etc.
* în funcție de tipul documentului administrativ, se pot solicita anumite vize de la autoritățile și instituțiile superioare/coordonatoare;
Cum funcționează procesul nostru?
Pentru a beneficia de serviciile noastre, este suficient să închei un contract de asistență juridică, iar noi ne vom ocupa de restul. Vom identifica documentele necesare, vom iniția procesul de apostilare sau supralegalizare și te vom ține la curent cu fiecare etapă a acestuia. În final, vei primi documentele tale pregătite pentru a fi folosite în țara dorită.
Echipa noastră își propune să ofere soluții eficiente, timp redus de procesare și servicii de calitate superioară pentru toți clienții noștri. Încredințează-ne documentele tale și vom asigura legalizarea lor rapidă și eficientă!
De asemenea, suntem conștienți de importanța confidențialității și a securității datelor tale. Înțelegem că documentele tale sunt valoroase și personale, de aceea asigurăm un nivel înalt de confidențialitate și protecție a informațiilor pe toată durata procesului.
Contactează-ne astăzi pentru a discuta despre nevoile tale legale și pentru a încheia contractul de asistență juridică. Suntem aici să te ajutăm să-ți obții documentele legalizate fără stres sau bătăi de cap!